Oplaadstation Kopwerk / Schooltij

Tips van
Peter Poortman
en Nel Kant

Serie

Op Netflix kijk ik graag naar de serie Shtisel. Deze serie gaat over een familie die in een ultra-orthodoxe wijk in Jeruzalem woont. Het draait om Akiva. Hij woont bij zijn vader, een rabbi en schildert graag. Dit is lastig in een omgeving waar men kunst wantrouwt. Deze serie geeft een prachtige inkijk in het ultra-orthodoxe leven van een Joodse familie.

Zeer de moeite waard!
(PP)

Rondje dijk op Wieringen

Om mijn hoofd leeg te maken en iets actiefs te doen pak ik vaak de fiets voor een rondje Wieringen. Prachtig: het Amstelmeer, De Waddenzee en het IJsselmeer in één fietstocht!
(PP)

Van het ene eiland naar het andere…

De afgelopen zomer ben ik op reis geweest. Drie weken heb ik rondgereisd in Sri Lanka. Een prachtig eiland, met overweldigende cultuur, mooie natuur, heerlijk eten en een vriendelijke bevolking.

Sri Lanka beschikt over een aantal natuurparken, waar je op olifantensafari kan gaan. Wat een geweldige dieren, wanneer ze op twee meter van je Jeep staan te flapperen met hun oren en te zwaaien met hun slurf, indrukwekkend!
(NK)

Boekentip:

“Wees Onzichtbaar” van Murat Isik

Een prachtig, vlotlezend boek over Metin, een jongen van Turkse afkomst, die naar Nederland komt en opgroeit in de Bijlmer. Het gaat over de wanhopige strijd van een gezin tegen een tirannieke vader en een prachtige coming of age van een sensitieve jongen die opgroeit in een onveilige wereld, gebaseerd op Murat Isiks eigen jeugd. Maar het is ook een schitterende en kleurrijke ode aan de Bijlmer.

(NK)